Çiçek Tatlısı / Gül Baklava


Bu tatlıyı sevgili Emine Beder ile beraber Programda yaptık.
Unutmadan yazayım. Bayramın 2. günü (09 Ağustos 2013 ) saat 15 itibari ile Beyaz Tv de Emine Beder ile program yayınımız var izleyin olur mu :)
Bayram tatlısı olarak evinizde yapıp gelenlere ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir tatlı.
Fazla söze gerek yok hemen tarife geçiyorum..

Bundan sonra her yeni yayınımdan haberdar olmak için soldaki kutucuğa mail adresinizi yazıp kayıt olun. Her yayınımdan haberiniz olsun.


Beni izlemeye devam edin.  
Ayrıca beni sayfalarında takip etmek isteyenlerin kumanda paneline aşağıdaki linki yazmaları yeterli;

 
 
Çiçek Tatlısı  (8-10 kişilik )

2 adet yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı maden suyu (soda)
1 paket kabartma tozu
11 kahve fincanı un
1 adet yumurtanın akı

Şerbeti için :
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu 

Kızartmak için:
1,5 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı: 
İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca üzerine limon suyu sıkıp 10 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz..

Yumurta ,yoğurt, tereyağı, maden suyu, kabartma tozu ve unu iyice yoğurup dinlenmesi için bir kenara alın.  15 dk dinlenmesi yeterlidir.
3 eşit parçaya bölüp  ayırın.
Her bir bezeyi çok kalın olmayacak halde merdane ile açın. 
Her bir hamuru farklı boyutlarda çemberlerde kesmeniz gerekecek bunun için su bardağını yada onun büyüklüğünde başka yuvarlak bir çember kullanabilirsiniz. 
Hamurdan önce su bardağı ile bir yuvarlak kesin. Kenara alıp ortasına yumurta akından azıcık sürün.Üzerine yine hamurdan bu sefer su bardağından daha ufak bir bardak ile kesin. onuda büyük parça hamur üzerine koyup. yine ortasına yapışsın diye yumurta akı sürün. Bu boydan 2 tane üst üste olmalıdır. En üstüne de bir şişe kapağı ile kesilmiş hamuru yine yumurta akı ile yapıştırın. Yani 3 farklı boy hamuru ortalarına yumurta akı sürerek üst üste koyuyoruz. Kenarlarından çok derin olmayacak şekilde kesikler atın. Hamurun tam ortasına işaret parmağınızla bastırın ki iyice birbirine yapışsın. 
Kalan hamurlara da aynı şekilde yapın. Çiçek şeklini almış oluyor hamur.
Başka bir tencerede sıvıyağı kızartın. Yaptığınız çiçekleri tavaya koyup kızartın. Hemen soğuk şerbete alıp biraz bekletip servis tepsisine alın. 
Afiyet olsun..



Yorumlar

Popüler Yayınlar