Elmalı Ev Yapımı Bisküvi
Güzel bir haftadan hepinize merhaba ..
Sabahın erken saatlerinde her ne kadar serin bir hava olsa da öğlene doğru sıcaklayan bir hava var bugün.
Sonbaharın bu halini çok severim ben ..
Artık soğuk havalar geldiğine göre fırınımız yaza oranla daha lezzetli ve bol kalorili yiyecekler ile şenlenecek :)
Bu tat bol kalorili değil ama sıcacık çayınızın yanında çok seveceğiniz lezzetli bir bisküvi. Artık okullarda başladığına göre hazır bisküvi yerine bundan yapıp çocuklarımızın beslenmelerine koyabiliriz.
Eminim çok sevecekler
Bu kurabiye tarifini sevgili arkadaşım Hilal'den alıp yapmıştım nerede ise 1 sene olacak nasıl oldu da bu enfes lezzeti paylaşmamışım sizlerle deyip hemen yayın yapmak istedim..
Deneyin çok seveceksiniz.
Bundan sonra her yeni yayınımdan haberdar olmak için soldaki kutucuğa mail adresinizi yazıp kayıt olun. Her yayınımdan haberiniz olsun.
Beni izlemeye devam edin. Ayrıca beni sayfalarında takip etmek isteyenlerin kumanda paneline aşağıdaki linki yazmaları yeterli;
http://instagram.com/sevillsahin
Beni izlemeye devam edin.
Ayrıca beni sayfalarında takip etmek isteyenlerin kumanda paneline aşağıdaki linki yazmaları yeterli;
Elmalı Ev Yapımı Bisküvi
MALZEME
1 paket petitbeure biskuvi
2 orta boy elma
1 su bardağı az çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker ( Ufak standart bardaklar)
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Kare yada dikdörtgen yüksek kenarlı bir tepsiye aldığı kadar bisküviler sırayla dizilir. Üzerine soyulmuş ve ince doğranmış elma dilimleri dizilir. Üzerine ceviz ve tarçın serpilir. Derin bir kasede yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un ve kabartma tozu elenerek eklenir.Ve elle çırpılır. Tepsideki elmaların üzerine, üzerini kaplayacak şekilde gezdirilir. 170 derecede 30 dk pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 5dk ılınması beklenir ve çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile kesilerek istenilen şekil elde edilir. (Bardaktan çıkarırken bir kürdan yada bıçak kolay çıkarılmasını sağlayacaktır). Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Not: Tepsi boyutuna göre ölçüler artırılabilir. Bu ölçüler mini fırın ölçüleridir.
Not: Tepsi boyutuna göre ölçüler artırılabilir. Bu ölçüler mini fırın ölçüleridir.
*Kestiğiniz bardak ne kadar ufak olursa o kadar bombeli bisküviler elde edersiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder